Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas Studentu teātra dienās jelgavnieki uzstāsies ar jauniestudējumu "Vīzijas par Holmsu"

Attēla autors: No LBTU arhīva

24. un 25. martā Rīgas Tehniskā universitātes (RTU) Kultūras centrs organizē XXIV Latvijas Studentu teātra dienas - konkursu "… un sākas viss no gala", kas vienkopus pulcēs Latvijas augstskolu teātru un jauniešu teātru studiju dalībniekus, kuriem teātra māksla ir sirdslieta un personīgās attīstības ceļš. Viņu vidū arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš – LLU) Studentu teātris. 

Šā gada tēma izvēlēta, lai aktualizētu spožus dramaturģijas darbus, kuri reiz iestudēti profesionālos teātros, uz dramaturģisko materiālu paskatoties no mūsdienīga un novatoriska skatupunkta.

Pasākumu 24. martā plkst. 17.00 atklās RTU Inženierzinātņu vidusskolas jauktais koris "Izvēle" ar dziesmām no teātru izrādēm, bet turpinājumā notiks Teātra dienu dalībnieku iestudējumi un izrāžu fragmentu skate, kuru vērtēs profesionāļu žūrija: teātra kritiķe Zane Radzobe, interneta žurnāla "Satori" kultūras nodaļas redaktore Anna Andersone un scenogrāfs Uģis Bērziņš.

Kā pirmie izrāžu konkursu plkst. 17.30 atklās LBTU Studentu teātra dalībnieki - Kristaps Gēbelis, Marta Gēbele, Dāniels Tanona, Berta Rūme un Kaspars Žūriņš. Viņi uzstāsies ar iestudējumu "Vīzijas par Holmsu", kas veidots pēc Hermaņa Paukša darba "Nospertā vijole" motīviem. "Iedvesmojoties no fantastiskiem aktieriem un leģendārā Raimonda Paula mūzikla "Šerloks Holms" iestudējuma Dailes teātrī pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, kā arī ienirstot H. Paukša absurda pasaulē, esam ceļā ("work in progress") uz izrādi par to, ka atmiņas kļūst miglainas, jēgas un nozīmes mainās līdz absurdam. Kas paliek? Mūzika un teātra spēles azarts," par iestudējumu stāsta LBTU mākslinieciskā vadītāja un režisore Astra Kacena. 

Pirmās dienas izskaņā plkst. 19.00 skatītājiem būs iespēja noskatīties Robēra Tomā "Astoņas mīlošas sievietes", kas savulaik bija populāra izrāde Dailes teātrī, bet tagad to iestudējis Latvijas Universitātes Studentu teātris.

25. martā plkst. 12.00 teātru skati turpinās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operstudijas "Figaro" veikums – 3. cēliena fināls Šarla Guno operai "Fausts". Savukārt plkst. 13.00 uz iestudējumu "Fragments no fragmenta" - traģikomisku virpuli, kas veidotas pēc Frīdrihs Dīrenmata lugas "Meteors" motīviem, aicina RTU Studentu teātris "Spēle". Plkst. 15.00 RTU Studentu teātris "Kamertonis" rādīs izrādi pēc Antona Čehova stāstu motīviem "Kaislības pēc Antona Čehova". Teātra skati noslēgs absurda drāma vienā cēlienā - Semjuela Beketa "Gaidot Godo", ko atainos RTU Inženierzinātņu vidusskolas Teātra trupa plkst. 16.20.

Teātra dienu noslēgumā plkst. 18.15 dziedās un spēlēs "RTU Band" Kārļa Bērziņa vadībā, bet no plkst. 18.45 plānota apbalvošanas ceremonija. 

Pasākuma programma

Latvijas Studentu teātra dienas rīko RTU Kultūras centrs ar RTU, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" un Latvijas Nacionālā teātra, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra, Ģertrūdes ielas teātra un "Izdevniecība Avots" atbalstu.

Afiša

Ieeja pasākumā visas dienas garumā bez maksas. 

 

Pievienots 20/03/2023