Pārlekt uz galveno saturu

Izsludināta pieteikšanās vairākām LLU Attīstības fonda stipendijām

Attēla autors: No LLU arhīva

Lai veicinātu studējošo izaugsmes un pilnveides iespējas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studenti aicināti izmantot iespēju un pieteikties kādā no LLU Attīstības fonda izsludinātajām stipendijām – Baltic Breeders, Konekesko, Kazimira Špoģa, Kārļa Ulmaņa un Jāņa Čakstes stipendijām.

Baltic Breeders stipendijai var pretendēt Lauksaimniecības un Veterinārmedicīnas fakultātes, kā arī Tehniskās fakultātes studiju programmas “Lauksaimniecības inženierzinātnes” pamatstudiju studenti, kuriem attiecīgajā studiju semestrī ir paredzēta prakse. Pieteikšanās stipendijai notiek līdz 12. februārim un stipendijas apmērs 145 EUR.

Konekesko stipendijas finansētājs ir SIA “Konekesko Latvia”. Konekesko stipendijai var pretendēt sekmīgs pilna laika pamatstudiju  1. kursa otrā semestra – 3. kursa students, kurš studē akadēmiskā bakalaura studiju programmā “Lauksaimniecības inženierzinātne” vai profesionālā bakalaura studiju programmās “Lietišķā enerģētika”, “Mašīnu ražošana un projektēšana” vai “Mežinženieris”, un viņa vidēji svērtā atzīme pēdējā semestrī nav zemāka par 7 ballēm. Pieteikties var līdz 15. februārim, stipendijas apmērs 75 EUR.

Profesora Kazimira Špoģa stipendijas mecenāti ir Kazimirs un Helēna Špoģi. Prof. K. Špoģa stipendijai var pretendēt LLU pilna laika un nepilna laika doktora studiju programmas "Agrārā un reģionālā ekonomika" beidzēji, kas sekmīgi aizstāvējuši "Agrārās un reģionālās ekonomikas" Promocijas padomē promocijas darbu, atbilstoši Agrārās ekonomikas apakšnozarei. Stipendijai var pretendēt ne vēlāk kā trīs gadus pēc doktora grāda iegūšanas. Pieteikties stipendijai var līdz 15. februārim, stipendijas apmērs mēnesī nepārsniedz 400 EUR.

Pieteikšanās Kārļa Ulmaņa stipendijai norisinās līdz 29. martam. Stipendijai var pieteikties visu fakultāšu sekmīgie, valsts budžeta finansētie studenti un maģistranti, kuri ir uzrakstījuši pētniecības darbu par izsludinātajiem tematiem, ir iesaistījušies LLU sabiedriskajās aktivitātēs, kā arī ir darba pieredze kādā zemnieku organizācijā/saimniecībā (vēlama). Stipendijai nevar pieteikties pēdējā kursa studenti un maģistranti. Stipendijas apmērs 190 EUR.

Savukārt Jāņa Čakstes stipendijai var pretendēt sekmīgs pilna laika pamatstudiju vai maģistra studiju studējošais (nevar pretendēt pēdējo kursu studējošie), kurš uzrakstījis pētniecisko darbu par kādu no LLU Attīstības fonda un muzeja „Auči” izsludinātajām tēmām vai arī paša personīgi izraudzīto tematu. Pētījums jāveic patstāvīgi, no studijām brīvajā laikā. Pieteikšanās pavasara semestrī līdz 30. aprīlim, stipendijas apmērs 200 EUR.

Lai pieteiktos stipendijai, reflektantam jāpiesakās elektroniski, sadaļā E-studijas.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar Studiju centra galveno speciālisti Arnitu Lejavu-Lembergu pa e-pastu: arnita.lejava@llu.lv. 

Detalizēta informācija par stipendijām LLU mājaslapā.

Pievienots 28/01/2018