Pārlekt uz galveno saturu

Pirmie 68 reflektanti jau pieteikušies studijām Jelgavā

Attēla autors: No LLU arhīva

2. jūlijā Jelgavas pilī sākās uzņemšana Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) 26 pamatstudiju un 19 augstākā līmeņa studiju programmās. Pirmajās pieteikumu pieņemšanas stundās Jelgavā reģistrēti 68 pieteikumi studijām, bet kopumā LLU pamatstudiju programmas pieteikumos minētas 182 reizes, bet augstākā līmeņa studiju programmas – 55 reizes.

Jelgavas pils uzņemšanas punktā studētgribētāji var pieteikties studijām kādā no 12 Latvijas lielākajām augstākās izglītības iestādēm, tostarp LLU, uzrādot personu apliecinošus un izglītības dokumentus, izvēlēties sev interesējošās studiju programmas, apstiprināt jau elektroniski izveidotos pamatstudiju pieteikumus, kā arī samaksāt skaidrā naudā studiju reģistrācijas maksu, kas ir noteikta 35 eiro apmērā neatkarīgi no izvēlēto studiju programmu skaita. Jāpiebilst, ka topošie maģistranti, kuri iepriekš absolvējuši LLU, ir vienīgie, kuriem nav jāierodas klātienē, tādējādi viņi var pieteikties studijām elektroniski LLU IS, izmantojot savus pieejas datus.

Pirmā reflektante, kura ieradās Jelgavas pils uzņemšanas punktā, bija Anna Marija Lagutčeva no Jelgavas, kura ne tikai pieteicās studijām, bet arī saņēma piemiņas dāvanu no universitātes. Šogad topošā studente absolvējusi Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolu un vēlas uzsākt studijas LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) studiju programmā "Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai". "Absolvējot LLU Informācijas tehnoloģiju fakultāti, man noteikti pavērsies plašas darba iespējas, kā arī būs atbilstošs atalgojums un noteikti šī studiju programma sevī ietver interesantas, kā arī radošas lietas," par savu izvēli stāsta pirmā reflektante.

Savukārt Dairis Suharevs ir no Kroņauces un par izvēli, kur studēt pēc vidusskolas absolvēšanas bija pārliecināts jau sen. "LLU izvēlējos, jo tā ir gan tuvu manai dzīvesvietai, gan vēlos studēt tieši LLU Lauksaimniecības fakultātes studiju programmā "Lauksaimniecība", kas ir vienīgā šāda veida studiju programma Latvijā. Ēnu dienas ietvaros esmu arī praktizējies dažādos lauksaimniecības uzņēmumos un šī nozare man patīk,” tā stāsta topošais agronoms D. Suharevs.

Turpmākajās darbadienās līdz 9. jūlijam Jelgavas pilī uzņemšanas speciālisti strādās no plkst. 9.00 līdz 18.00, bet 6. jūlijā (sestdienā) no plkst. 10.00 līdz 13.00. Savukārt 9. jūlijā no plkst. 20.00 līdz pusnaktij Jelgavas pils būs vienīgā visā Latvijā, kurā Uzņemšanas nakts pasākuma ietvaros vēl varēs pieteikties studijām kādā no 12 Latvijas augstskolām, kas piedalās vienotajā uzņemšanā.

Kā tika informēts iepriekš, jau no 25. jūnija līdz 9. jūlijam plkst. 16.00, izmantojot portālā www.latvija.lv e-pakalpojumu "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās”, topošie studenti var elektroniski pieteikties pamatstudijām kādā no 12 Latvijas augstskolām, tostarp LLU īstenotajām programmām. Savukārt no 2. jūlija topošajiem studentiem ir iespēja klātienē uzrādīt dokumentus un apstiprināt savus pieteikumus, kas ir obligāts nosacījums, lai piedalītos uzņemšanas konkursā. Tie studētgribētāji, kuri būs elektroniski pieteikušies pamatstudijām, bet nebūs ieradušies klātienē kādā no vienotās uzņemšanas sistēmas augstskolām, uzņemšanas konkursā nepiedalīsies.

LLU ir viens no lielākajiem biozinātņu centriem Baltijas valstīs un īsteno studijas biozinātnēs, inženierzinātnēs un sociālajās zinātnēs. Ar visu LLU studiju programmu piedāvājumu ikviens interesents var iepazīties LLU mājaslapā: https://www.llu.lv/lv/studiju-programmas.

Pievienots 02/07/2019